Livrarea este gratuita la comenzile de peste 199 lei!

Returnare Produse

PROCEDURA RETUR

Dreptul de retragere din contract:

« Retragerea din contract » se referă la dreptul dvs legal de a renunta la comandă plasată prin efectuarea unui retur de marfă. Acest aspect este reglementat prin legislația în vigoare, Ordonanța de Urgență nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță. Puteți beneficia de acest drept legal dacă sunt îndeplinite condițiile de returnare pe care le gășiți mai jos:

Returul se poate face în interval de 14 de zile lucrătoare de la dată la care ați intrat în posesia comenzii fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere și este achitat de client

În acest caz, va rugăm să urmați pașii de mai jos:

Să ne aduceți la cunoștință  decizia dvs, completând formularul de retur de mai jos

ATELIER MAQUILLAGE PARIS va confirmă Clientului, fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere în termen de 2 zile lucrătoare.

Puteti trimite returul cu orice firma de curierat, plata transportului revine clientului.

Echipa noastra de asistenta clienti poate face aranjamentele pentru compania noastra de curierat colaboratoare, sa preia pachetul si sa il returneze in depozitul nostru. La acel moment nu se va solicita sa platiti curierul direct pentru transportul returului, ci vom oprii noi 20 lei din valoarea care urmeaza sa fie returnata in contul bancar indicat in formularul de retur.

Orice retur se va face la urmatoarea adresa: Strada Putul lui Zamfir, nr 40, sector 1, Bucuresti, telefoane: 0744.772.407 sau 0744.705.307

După ajungerea coletului la depozitul ATELIER MAQUILLAGE PARIS, se va face recepția și se va verifică dacă au fost îndeplinite condițiile de retur de mai jos.

Odată verificat și acceptat returul se va procesa conform prin returnare contravaloare.

Clientul se obligă să returneze produsele către ATELIER MAQUILLAGE PARIS într-o stare perfectă și impecabilă, nefolosite/netestate, cu sigiliul și ambalajul original, respectiv într-o stare în care produsele pot fi comercializate din nou. Produsele vor fi returnate împreună cu toate accesoriile, eșantioanele/cadourile gratuite,în ambalajul original nedeteriorat.

Indiferent de metoda de returnare a produselor, sunteti rugati sa pastrati dovada livrarii (de exemplu chitanta de la curier) pentru a putea dovedi ca ati returnat produsele in cazul putin probabil in care nu primim bunurile returnate.

Intrebari frecvente

Care este costul de livrare pentru retururi?
Daca returnati produsele din alte motive decat defectele acestora, sau livrarea incompleta sau incorecta, vi se va solicita sa achitati costul returnarii produselor catre noi.

In cazul in care returul se efectueaza cu compania de curierat colaboratoare, prin intermediul echipei noastre de asistenta clienti, costul expedierii returului este de 20 Lei (aceste costuri pot fi ajustate in conformitate cu politica companiei de curierat aplicabila periodic). Sumele respective nu vor fi platite de dvs. direct la curierul care va prelua pachetul, ci vor fi deduse din suma finala care va fi rambursata catre dvs.

Daca alegeti sa utilizati o alta companie de curierat, veti plati direct costul returului.

Cat timp va dura si cum voi primi banii pentru articolele returnate?
Rambursarea va fi finalizata in termen de 14 zile de la data la care receptionam coletul, cu conditia ca produsele sa fie livrate inapoi ambalate, nefolosite si nedeteriorate. La data receptionarii coletului veti primii un email cu factura storno. Vom amana rambursarea sumelor relevante pana la data la care primim produsele nefolosite si nedeteriorate in cazul in care ni le trimiteti direct.

Rambursarile se vor face numai in functie de metoda initiala de plata utilizata. In special, pentru comenzile platite prin metoda numerar la livrare, trebuie sa ne furnizati un cont bancar pentru a debita suma echivalenta. Va vom trimite un e-mail de notificare dupa efectuarea rambursarii. Durata pentru creditarea contului dvs. poate varia si depinde de banca emitenta. Pentru detalii, contactati banca emitenta.

Formular de Retur

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Produsul este Sigilat?

Pot schimba un produs/mai multe produse?

Schimbul de produse nu este posibil. In cazul in care doriti sa returnati un produs /mai multe produse, va rugam sa urmati procedura de returnare descrisa mai sus si apoi continuati cu o noua comanda pentru produsele pe care doriti sa le achizitionati.

Am primit un cadou. Il pot returna?
Daca ati primit un cadou si doriti sa il returnati, atunci clientul care a efectuat achizitia initiala va trebui sa urmeze Procedura de Retur descrisa mai sus si acestuia ii va fi rambursata suma de bani aferenta comenzii.

Am primit produsele deteriorate. Cum ar trebui sa procedez?
In momentul in care primiti comanda, va rugam sa inspectati cutia pentru eventuale deteriorari care s-au produs in timpul expedierii. Este normal ca aceasta cutie de expediere sa prezinte cateva urme de uzura, totusi, in cazul in care au survenit deteriorari ale produselor, va rugam sa pastrati cutia, materialele de ambalare si articolele din interior si sa ne contactati cat mai curand posibil la numarele de telefone: 0744.772.407 sau 0744.705.307 sau prin e-mail contact@ateliermaquillageparis.ro

Selectați câmpurile care urmează să fie afișate. Celelalte vor fi ascunse. Trageți și plasați pentru a rearanja ordinea.
  • Imagine
  • SKU
  • Rating
  • Preț
  • Stoc
  • Descriere
  • Greutate
  • Dimensiuni
  • Informații suplimentare
  • Adaugă în coș
Faceți clic în exterior pentru a ascunde bara de comparație
Comparați
0
0